AYDIN / KUYUCAK - Atatürk Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun eğitim ve öğretime başlama tarihi oldukça eskidir. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra, şimdi yıkılarak çocuk parkı haline getirilen binada eski harfler ile eğitim ve öğretime başlamış. 1928 yılında ise yeni harflerin kabul edilmesiyle; yeni harfler ile öğretime devam edilmiştir. İlk mezunlarını da 1925 yılında verdiği elimizdeki kayıtlardan anlaşılmaktadır. Ayrıca yine okulumuz kayıtlarında diploma ve sınıf geçme defterleri mevcuttur. 1926-1927-1928 yıllarına ait diploma defterleri ve kayıtları mevcut olup, saklanmakla birlikte sadece 1929 yılına ait evrak ve kayıtlar bulunmamaktadır.

Uzun yıllar yakın çevre köylerinin çocuklarının da eğitim ve öğretimi burada devam etmiş bu yüzden de okulun adı Kuyucak ve Muhteliti Okulu olarak kullanılmıştır.

Şimdiki eğitim ve öğretim yaptığımız binanın temelleri 1936 yıllarında halk tarafından imece yoluyla su basamağı seviyesine kadar yapılmıştır. Fakat kesin olarak bilinmeyen bir durumdan dolayı ancak 1953–1954 öğretim yılında eğitim ve öğretime devam edilebilmiştir. Edinilen bilgilere göre bina; halk ve devletin müşterek gayretleriyle olmuştur.

1965 yılında Cengiz Topel İlkokul'u ayrılıp öğretime başlayınca okulumuzun adı Atatürk İlkokul'u olarak belirlenmiştir."Atatürk" adını da ilçenin tek okulu olması nedeniyle almıştır.

1967 yılında ahşap olan çatısı yeniden sökülerek devlet tarafından betonarme olarak yapılıp, birçok kısımları tamir edilmiştir.

Öğrenci durumuna göre bazen çift öğrenim, bazen de normal öğretim ile çalışmalar sürdürülmüştür.

1967 yılında okulumuz bando takımı kurulmuş, 1972 yılında da ana sınıfı açılmıştır.

1999 yılına kadar U şeklinde tek bina ve tek katlı, altı bodrumdan oluşan okulumuz bu tarihten sonra yapılan ek yeni bina ile 2 blok halinde;

1 Okul Müdürü, 1 Müdür Yardımcısı,33 Branş öğretmeni ve 1 Memurdan oluşan kadrosuyla eğitimine devam etmektedir.

Atatürk Ortaokulu adıyla ilçemizde hizmet veren okulumuz toplam 480 öğrencisi ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

4500 m2'lik bir yerleşim alanı üzerine kurulan okulumuzda 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 20 Derslik, 1 Teknoloji-Tasarım Sınıfı, 1 Görsel Sanatlar Sınıfı, 2 Öğretmenler Odası, 1 Rehberlik Odası, 1 Konferans Salonu,  1 BT Sınıfı, 1 Spor Odası, 1 Memur Odası ve 3500 m2 de okul bahçesi bulunmaktadır.

Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 15.09.2021 09:07 - Görüntülenme: 2901